E-TİCARET DANIŞMANLIĞI

 

Özellikle ülkemizde 2009 sonrası ciddi büyüme oranlarına ulaşan, buna paralel olarak gelişen ve büyüyen E-Ticaret sektörümüze her geçen gün ilgi giderek artmaktadır. Büyük/orta/küçük ölçekli firmaların E-Ticaret sektörüne girerken uygulamaya koydukları planlarında yaşadıkları planlama hataları neticesinde ne yazık ki birçok sitenin kapanmasına seyirci olduk. Her ne kadar fiziki mağazalara oranla daha uygun bütçelerle bir E-Ticaret sitesi kurmak mümkün olsa da bu yatırımı doğru şekilde yönetmek ve tam kapasiteli işlevsel bir E-Ticaret sitesi yaratmak çok iyi bir planlama ve deneyim gerektirmektedir.


Bizler, 18 yıllık deneyim ve bilgi birikimimizle, sizlere projenizin tüm aşamalarında "Profesyonel E-Ticaret Hizmeti" vererek doğru iş/doğru planlama/doğru yazılım/doğru tasarım/doğru site parametrelerinde en iyi sonuçları almanızda en önemli kozunuz olmaktan mutluluk duyarız.




 


Danışmanlık Verdiğimiz E-Ticaret Kanalları

 

B2B (Business to Business)
şirketler arasında yapılan e-ticaret alışveriş türüdür. Üretici /Distribütör firmanın sadece bayilerinin alışveriş yapması için üye onay gerektiren e-ticaret satış yöntemidir.


B2C (Business to Customer)
Firmadan son kullanıcıya satış yapılan e-ticaret alışveriş türüdür. Dünya'da ve ülkemizde en çok kullanılan e-ticaret satış yöntemidir.


C2C (Custmer to Customer)
Tüketiciden tüketiciye satış yapılan e-ticaret alışveriş türüdür. Özellikle son yıllarda popüler olan ve şu an B2C sektörünü zorlayan e-ticaret alışveriş yönetimi.


B2E (Business to Employee)
Şirketlerin kendi çalışanlarına hizmet vermek için kurduğu e-ticaret alışveriş türüdür. Henüz ülkemizde örneği olmasa da çalışan sayısı yüksek olan üretici/distribütör firmaların çalışanlarına kolaylık sağlamak amacı ile kurabilecekleri e-ticaret siteleri, bizlere göre yakın zamanda kullanılmaya başlanabilecek bir e-ticaret yöntemidir.

 

 

Opencart Turkey Ekibi olarak biz neler yapıyoruz.


Öncelikli olarak iş yüklerini biz üstleniyoruz ve buna

 

- Sektör analizi
- Rakip analizi

 

ile başlayarak site içi çalışmalarımızı geçiyoruz.

 

- Tasarım / Slider
- Ürün bazlı, kategori bazlı, genel seo çalışmaları (On-Page - detayı bilgi aşağıda yer almaktadır.)
- Ürün detay ve görsel düzenleme
- Link düzenleme
- Site içi eklenmesi gereken yazılar (seo odaklı)
- Yazılım vb eksiklerin giderilmesi
- Banka anlaşmalarınızda daha iyi bir sonuç alacağımızı görürsek müdahale
- Kargo anlaşmalarınızda daha iyi bir sonuç alacağımızı görürsek müdahale

 

Ardından müşteri tarafını alarak buradaki iş yükünüzden de sizleri kurtarıyoruz ve müşterilerin bir e-ticaret sitesinde olmasından hoşnut olacağı karşılamaları yapıyoruz.

 

- Telefon destek
- Mail destek
- Müşteri dönüşleri
- Telefon sipariş alma
- Canlı destek
- Whatsapp sipariş / destek vb
- Gooogle Ads / Analytics / Merhant üreçlerinin kurulumu / yönetimi
- Mail marketing çalışması
- Kampanya hazırlama (ki burada yaptığımız kampanyaların en az bir tanesinin size özel olmasını sağlıyoruz)



 





On-Page Seo Nedir? Nasıl Yapılır?


On-page seo dilimize site içi seo veya sayfa içi seo olarak çevrilmekle beraber site kurulumunda gerek kodsal gerek içerik olarak yapılan çalışmalara verilen genel isimdir.

 

On-Page çalışma ürün/marka/kategori bazlı yapılan çalışmaların yanı sıra, 

 

- Kaliteli ve özgün içerik
- Hızlı sayfa yüklenmesi, 
- Valid ve semantik kodlama, 
- Temiz url
- Optimize edilmiş görsel kullanımı iyi bir site içi optimizasyona işaretleri barındırabilir.

 




 

Türkiye'de E-Ticaret

 

Özellikle 2009 yılı sonrası ciddi bir büyüme ivmesi yakalayan E-Ticaret sektörü, günümüze kadar benzer büyüme oranları ile yurtiçi ve yurtdışı bir çok büyük şirketin hedefi haline gelerek göz doldurmaya devam etmektedir. 

 

2017 yılını baz aldığımızda internet kullanıcı sayısı ve buna ek olarak ürün bilgisi ve/veya online alışveriş kullanıcı sayılarındaki artışlar doğru hamleler ile sektörümüzde daha çok yolumuz olduğunu göstermekte ve bizlere umut vermektedir.

 

Sayılar ve grafikler ile örnekler vermek gerekirse;

2017 internet kullanıcı sayısı nüfusa oranla %60 civarında ve bu kullanıcıların %53-55 oranı satın almayı düşündüğü ürünü internetten araştırırken %41-43 seviyesinde alışverişlerini online olarak yapmaktadır.  Burada önemli etken elbette akıllı telefon kullanımının ülkemizde günbegün yaygınlaşması ve e-ticaret sektör oyuncularının mobil siteye değer vermesi diyebiliriz.



Tüsiad 2019 E-Ticaret Raporunu Tamamı






Hemen Bilgi Almak İçin

+90 507 604 34 38

+90 537 011 12 99

destek@opencartturkey.com